Side 1 af 1

Forbudte film i Danmark?

Indlæg: tors 17. jun 2010 18:41
af Jack J
Jeg mener bestemt, at jeg i tidens løb har set referencer til film, der har været forbudte i Danmark på et eller andet tidspunkt (for længe siden, ikke for nyligt). Jeg mener FREAKS var forbudt, men nu kan jeg ikke finde nogen online beskrivelse af disse film. Wiki (som alligevel ikke er noget, man kan fæste lid til) nævner kun en enkelt film. Er der nogen af jer, der kender til en liste?

Indlæg: tors 17. jun 2010 19:42
af Thomsen
Denne her artikel fra Ekko nævner en del film, der ikke slap gennem censuren:

http://www.ekkofilm.dk/temaer.asp?table ... =32&id=127

Indlæg: tors 17. jun 2010 20:06
af Jack J
Herligt. Mange tak. :D

Gee!

James Whales Frankenstein (1931), i dag en udødelig klassiker, blev forbudt. Man forsøgte igen forgæves at få den tilladt i 1937, ja, den blev forbudt så sent som i 1958 og 1965! Samme skæbne overgik de fleste af Universals skrækfilm fra 30’erne og 40’erne. Også de spændende nyfortolkninger af Frankenstein-historien, som det britiske selskab Hammer lancerede fra sidst i 50’erne, blev alle forbudt.


:shock: :shock: :shock:

Indlæg: tors 17. jun 2010 21:41
af Vi Har Sjov
Bjørn Nørgaards eksperimentalfilm Nadveren eller Frændeløs var i en årrække forbudt at vise på DR (som var producent), men det er sikkert ikke den genre deu hentyder til......... :-/

Billede

Indlæg: tors 17. jun 2010 21:47
af Jack J
Tja, egentligt var det jo gyserfilm, men alle film, der har været forbudte, er interessante.

Re: Forbudte film i Danmark?

Indlæg: søn 11. aug 2013 02:23
af Jack J
Groteske knaldgys!!

Jeg faldt lige over denne omtale i "Film-aarbogen 1970", som, ud over at levere en mildest talt kulørt beskrivelse af filmen, også refererer til den tidligere censurlov (og så fik filmen premiere i Husum Bio!!). :P


FRANKENSTEIN LÆGGER HJERNEN I BLOD
"Frankenstein Must Be Destroyed" (Husum Bio) ville, indtil censurbestemmelserne blev lavet om, aldrig have haft en chance for at komme i de danske biografer. Afhuggede hoveder, masser af blod, sindssyge eksperimenter med hjerne-transplantationer fra dødende til sunde legemer. Det er knaldgys så groteske, at det nærmer sig farce. Amerikanerne har muntret sig med Frankenstein-fænomenet i årevis. Boris Karloff, den engelskfødte amerikanske skuespiller blev specialist i seriefilmatisering af Frankenstein og "The Monster". Frankenstein er ikke længere højeste crazy-gys-mode. Dog fra tid til anden dukker han op, og her har englænderne en fin baron Frankenstein. Det er Peter Cushing (TV har vist en serie med ham som Sherlock Holmes). Den udmærkede skuespiller tegner i denne film et grumt portræt af den frygtindgydende forsker, som har en forbløffende evne til at forsvinde netop som politiet dukker op.