Side 1 af 1

DR's falske bredformat!!!

Indlæg: søn 30. mar 2008 12:05
af Jack J
Jeg optog for en uges tid siden den gamle DR dokumentarfilm BENZINDRENGENE fra start-70'erne med Gasolin'. Filmen har ligget gemt og glemt i DR's arkiv lige siden dengang og først da Musikprogrammet på DR2 fandt den frem for et par år siden i forbindelse med Anders Østergaards Gasolin'-film kom den til ære og værdighed igen.

Jeg optog den dengang på video, men valgte så nu at optage den igen, eftersom jeg har fået en dvd-optager og ville ha den i lidt bedre kvalitet (og fordi den aldrig er kommet, og sikkert heller aldrig kommer, på DVD). Anyway, jeg sad og så det gamle videobånd igennem og skulle lige til at slette den gamle optagelse, da jeg tænkte, at jeg lige ville sammenligne onscreen-teksterne på de to versioner (på den første version havde man glemt at sætte filmens titel og credits på, og sangtitler + info er skrevet anderledes i den nye udgave) og så slog det mig, at den nye visning var i bredformat!

Well, klart nok, tænkte jeg, alle DR's programmer er jo nu i bredformat (for at tækkes alle jer svin med store fladskærme og så kan vi andre med gamle, sølle 28" fjernsyne bare værsgo flytte stolen en halv meter nærmere skærmen!!). Jeg tænkte, at filmen måske i sin tid var blevet optaget på rigtig film (altså i bredformat), men da jeg sammenlignede fik jeg sgu nær kaffen i den gale hals! Filmen er lavet til tv og derfor ikke overraskende i tv-format, altså fullscreen!!! I den nye visning har DR simpelthen gjort det, at de har klippet 10 centimeter af billedet både foroven og forneden!!!

På et tidspunkt ser man fx Kim Larsen, som i originaludgaven havde luft mellem sig og "loftet" og man kunne se det meste af hans slips (hvorfor han havde slips på, når de nu var hippier, er så et andet mysterium). I den nye visning blev det øverste af hovedet kappet af og kun halvdelen af slipset ses!!! Hvad fanden er det for noget pis!!! At de optager NYE programmer i bredformat er forståeligt nok, men gamle fullscreen-programmer skal sgu da vises I DERES RIGTIGE FORMAT!!!

Og Musikprogrammet har de jo også lukket for at spare. Det er sjovt, som Danmarks Radio på INGEN måde ser vigtigheden i at have et tv-program, der dækker rock- og populærmusikken. Både på norsk og svensk stats-tv har de musikprogrammer (Lydverket og Musikbyrån), der har kørt i årevis og hvor man godt kan se vigtigheden i disse og ikke lukker dem!

Jeg hader Danmarks Radio mere og mere for hver dag, der går!!! Meget mere af den slags og jeg vil finde et tag, som jeg kan lægge mig op på, og begynde at skyde uskyldige mennesker fra.

:evil: :evil: :evil:


Jack

Indlæg: søn 30. mar 2008 18:26
af Morbid Angel
Ja man skal nok regne med at Dr satser på affaldstv i fremtiden, det vil sige intetsigende shows som Hit Med Amin Jensen og Pest-factor, som herr & fru Danmark helst vil se fy og føj :roll: Godt man har en masse dvd'er man stadigt mangler at se og en masse på vej :lol:

Mvh

MA

Indlæg: ons 6. apr 2011 13:05
af krille
Ej det er godt nok sløjt. Skal det virkelig være sådan fra nu af? Det kan de da ikke være bekendt, hvad bliver der af deres professionelle stolthed? En tv kanal der klipper halvdelen af billedet væk. Hvorfor så ikke holde sig til kun at spille lyden fra de vigtigste sætninger og så spare de andre væk.