Side 1 af 1

Hvad er værd at se af Jess Franco?

Indlæg: fre 8. aug 2008 17:45
af Toxic Avenger
Hej

Jeg har lige tilmeldt mig forummet, og det ser jo ganske cool ud. Jeg har dog læst Uncut-anmeldelser i flere år :)

Men jeg tænkte på... jeg er lige begyndt at interessere mig for Jess Franco's film - eller dvs. jeg har set Miss Muerte, og syntes den var ganske fantastisk.

Kan I anbefale mig andre af hans film, der er af samme kaliber, eller tæt på??

Indlæg: fre 8. aug 2008 17:53
af Nicolai
Apropos Uncut-anmeldelsen af Miss Muerte hvad er det så lige for et screenshot, Svendstrup henviser til?:
Svendstrup skrev:Desværre er det ikke en progressiv overførsel, Mondo Macabro disker op med, og der opstår af denne grund nogle grimme kam-effekter (se sidste screenshot), når filmen afspilles på computer o. lig.

http://www.uncut.dk/show_review.php?review_id=1276

Indlæg: fre 8. aug 2008 18:30
af Kristensen
"Venus in Furs" er et mesterværk og det samme er "Vampyros Lesbos"

Indlæg: fre 8. aug 2008 18:43
af Nicolai
Vampyros Lesbos - et mesterværk?!
Jeg kedede mig ellers bravt, da jeg så den.

Indlæg: fre 8. aug 2008 22:45
af Skøtt
Venus in Furs har, i mine øjne, det problem at den er for dyr. For mange locations og for stor handling. Franco fungerer bedst når det er rigtigt billigt, og han er TVUNGET til at klemme uendeligt mange indstillinger ud af ét kamerasetup. Og iø holder sig til ganske få locations. Helst et slot eller mansion.

Mine favoritter lige fra hoften er: Succubus/Necronomicon, Vampyros Lesbos, Eugenie de Sade, She Killed in Ecstacy. Altså generelt de artsy film fra 69-71. Men Flere af Women in prison filmene er også ret seværdige...

Jeg tror virkeligt man skal give Franco en chance, hvis man ikke kender ham. Hans stil kan synes kedelig, men modsat mange sleaze-instruktører, virker det som om han har haft en passion bag det han lavede (om han har det i dag aner jeg ikke - har ikke set hans nyere ting). Det er et Francosk touch, som hverken er pompøst eller påtaget over hans stil, når det hele klikker. Og det gør det ved nærmere eftersyn meget ofte.

Jeg kunne forestille mig at The Girl From Rio eller Diabolical Dr Z er et godt sted at starte, eftersom de film er ret ligetil, samtidigt med at de har dét der whacky element. Derefter kan man søge ned i hans totale freeform-jazz-avantgarde-hov-jeg-zoomerlige-lidt-mere-ind-på-brysterne-eksperimenter...

Indlæg: fre 8. aug 2008 23:30
af Mads
Jeg er med på Franco's artsleaze fra slut 60'erne og de tidlige 70'ere, som kunstnerisk set nok er hans bedste periode. I den kategori er Eugenie, the Story of Her Journey Into Perversion en af mine personlige favoritter, selvom den ganske rigtigt er lavet på et rimeligt stort budget. Virgin Among the Living Dead er også en fantastisk film, hvis man kan leve sig ind i den syrede og drømmeagtige atmosfære får man fuld valuta. De mere trashy ting er dog klart dem jeg har set flest gange, især Jack the Ripper, Loveletters of a Portuguese Nun og Greta the Mad Butcher, som alle er Erwin C. Dietrich-produktioner med højt sleaze-niveau. Exorcism (med de alternative titler Demoniac og Sadist of Notre Dame, alt efter version) har jeg også altid haft et svagt punkt for.

Awful Dr. Orloff og Secret of Dr. Orloff (aka Dr. Jekyll's Mistresses) er gode bud på film der minder om Miss Muerte. Du kan få dem begge i denne box:

http://www.amazon.co.uk/Orloff-Collecti ... 556&sr=8-2

Den inkluderer også den rædselsfulde Revenge in the House of Usher og Dr. Orloff and the Invisible Man (som ikke er en Franco film).

Re: Hvad er værd at se af Jess Franco?

Indlæg: lør 9. aug 2008 13:58
af gorzelak
Toxic Avenger skrev:Hej

Jeg har lige tilmeldt mig forummet, og det ser jo ganske cool ud. Jeg har dog læst Uncut-anmeldelser i flere år :)

Men jeg tænkte på... jeg er lige begyndt at interessere mig for Jess Franco's film - eller dvs. jeg har set Miss Muerte, og syntes den var ganske fantastisk.

Kan I anbefale mig andre af hans film, der er af samme kaliber, eller tæt på??


THE AWFUL DR. ORLOF (1962) - den og THE DIABOLICAL DR. Z (som du har set) er klart de bedste ud af de 10-15 Franco-film, jeg har set. Jeg har en svaghed for SADISTEROTICA (1969) også. Men ikke fordi den er god. Og FACELESS (1988) er også ok, hvis det må være lidt mere splattet.

Indlæg: lør 9. aug 2008 14:50
af Kristensen
Snakken her minder mig om en Franco-relateret sproglig misforståelse jeg rodede mig ud i.

Efter at have set en Franco-film i biffen spurgte jeg en spansk bekendt "Was that Franco's last movie?" (mente latest). Hvortil han svarede "No, Franco always makes another movie" :-)

Indlæg: lør 9. aug 2008 16:39
af Vang
Skøtt skrev:Mine favoritter lige fra hoften er: Succubus/Necronomicon, Vampyros Lesbos, Eugenie de Sade, She Killed in Ecstacy.

Hvilke DVD-releases af disse kan du anbefale?

Indlæg: søn 10. aug 2008 10:39
af Skøtt
Vang skrev:
Skøtt skrev:Mine favoritter lige fra hoften er: Succubus/Necronomicon, Vampyros Lesbos, Eugenie de Sade, She Killed in Ecstacy.

Hvilke DVD-releases af disse kan du anbefale?


De er ude på Blue Underground i smækre udgaver, undtagen Vampyros Lesbos.

Har for nyligt fået set hans to 'red lips' film, og det kan absolut ikke anbefales. Måske med mindre man er en Gorzelak. En sær og ikke særligt vellykket blanding af slapstick-detektiv-whackyness of mild Franco sleaze...

Jeg bliver gang på gang imponeret over Franco-interviews. Hvor godt han kan huske filmene, hvem der var med, og lavede hvad, etc. Når man tænker på hans alder/udseende, ved siden af hans sygeligt korte produktionstid. Fawking hell!

Indlæg: søn 10. aug 2008 18:49
af mikkelsvendstrup
du kan finde screengrabbet på www.dvdsnak.dk

Indlæg: tirs 7. sep 2010 18:44
af gorzelak
Skøtt skrev: Har for nyligt fået set hans to 'red lips' film, og det kan absolut ikke anbefales. Måske med mindre man er en Gorzelak. En sær og ikke særligt vellykket blanding af slapstick-detektiv-whackyness of mild Franco sleaze...


Jeg opdagede i går aftes én mere af slagsen, da jeg dristede mig til at sætte THE GIRL FROM RIO (1969) i afspilleren. Meget fornøjelig spy-sleaze og klart en af de bedste oplevelser med Franco, jeg erindrer.

Indlæg: tirs 7. sep 2010 20:18
af Kinski
Franco er genial! Husk SUCCUBUS i Cinemateket i september. Det 35mm print (engelsk tale m/danske undertekster) bliver sikkert aldrig vist igen. Det foregår den 25. og den 30.
Franco er ligesom med musikken. Det bedste er fra sluttresserne/starthalvfjerdserne.

Indlæg: tirs 7. sep 2010 20:42
af Skøtt
gorzelak skrev:Jeg opdagede i går aftes én mere af slagsen, da jeg dristede mig til at sætte THE GIRL FROM RIO (1969) i afspilleren. Meget fornøjelig spy-sleaze og klart en af de bedste oplevelser med Franco, jeg erindrer.


Lige præcis dén holder jeg meget af - men den er også langt fra Red Lips-filmene synes jeg - mindre straight og mere sær!

Yes! Franco i Cinemateket - vi hylder Nils! Tror jeg snupper den d. 25. da jeg spiller elektronisk koncert d. 30. (som forresten er gratis - så kig forbi Drone på Nørrebrogade hvis du ikke har noget for og kan lide kraut-rock!)