Side 1 af 1

GML DK VIDEOCOVERS

Indlæg: ons 13. jun 2007 18:22
af Jack J
Noget, som jeg savner er større brug af gamle danske videocovers, når Uncut anmelder film. Se nu fx den nye anmeldelse af NEW YORK RIPPER, her ville det ha været vældig fint med det gamle danske cover sammen med det nye. Hvis der er tale om pladshensyn, så ville jeg helt klart hellere se det gamle omslag frem for det nye, dét kan alle jo alligevel se, når de køber DVD'en - eller ifm alle de andre mainstream-sites, der anmelder den. Og netop brug af disse gamle klenodie-omslag ville bl.a. gøre en forskel (visuelt) på Uncut, som vidende genre-zine stillet overfor de "andre" film-sites.


Jack

Indlæg: ons 13. jun 2007 21:13
af gorzelak
Jeg tror ikke, der er nogen planer om at ændre på "1 coverbillede pr. anmeldelse"-princippet pt., men for alle film i databasen, både anmeldte og ikke-anmeldte, kan man klikke sig ind under "filmdetaljer" og se en oversigt over forskellige danske udgivelser af den pågældende film. Desværre er det jo et gigantisk arbejde at få plottet titlerne ind, hvilket betyder, at en del af filmene stadig mangler at få tilknyttet udgivelser, for slet ikke at tale om cover-scans. Men altså, i princippet kan man se omslagene fra de gamle udgivelser under filmdetaljer - for så vidt, vi har fået dem scannet ind endnu.

Billedet på selve anmeldelsen forestiller ikke altid, men som oftest den anmeldte udgivelse - og det vil jo efterhånden i de fleste tilfælde sige DVD-udgivelsen (vhs-anmeldelser er så småt ved at være en sjældenhed fra uncutternes side). Måske går vi glip af nogle nostalgi-point på den konto, men det er også vigtigt, at læseren kan se, hvad for en konkret udgivelse, der er tale om - så han/hun kan finde den i butikken. Mange af anmeldelserne baserer sig jo på anmeldereksemplarer, så det er kun rimeligt, at vi også viser, hvordan udgivelsen ser ud.

I forhold til et konkret eksempel, "Blodig voldtægt": Måske er det gamle cover flottere, men vi anmelder altså en ret exceptionel udgivelse af filmen, den første herhjemme i mange mange år, så det er da vigtigere at promovere dén billedmæssigt og bakke op om et nulevende selskab, der gør en dyd ud af at smide deluxe-versioner af film med appel til en ret begrænset publikumskare på gaden? Uanset om den hedder "New York Ripper" eller "Anders Ands store slasher-eventyr".

Vi har tidligere haft den idé oppe at vende, at vi gerne ville gøre de små mini-covers under filmdetaljer klikbare, således at man kunne klikke sig ind på en stor version af udgivelses-coveret. Så vidt jeg husker var der ingen decideret modvilje mod ideen, men problemet er ganske enkelt, at det er et stort og tidskrævende arbejde at realisere. Og folk, inklusive undertegnede, vil hellere skrive anmeldelser.

Indlæg: tors 14. jun 2007 00:38
af Ovesen
gorzelak skrev:Billedet på selve anmeldelsen forestiller ikke altid, men som oftest den anmeldte udgivelse - og det vil jo efterhånden i de fleste tilfælde sige DVD-udgivelsen (vhs-anmeldelser er så småt ved at være en sjældenhed fra uncutternes side). Måske går vi glip af nogle nostalgi-point på den konto, men det er også vigtigt, at læseren kan se, hvad for en konkret udgivelse, der er tale om - så han/hun kan finde den i butikken. Mange af anmeldelserne baserer sig jo på anmeldereksemplarer, så det er kun rimeligt, at vi også viser, hvordan udgivelsen ser ud.


Her er du altså på dybt vand hvad din argumentation angår, idet mange af de gamle anmeldelser der tager udgangspunkt i en bestemt video-release faktisk har fået skiftet billede. Det er NETOP forvirrende, at læse en anmeldelse af en bestemt udgivelse, og så se billedet af en anden udgivelse. Laves der et DVD-tjek efterfølgende burde begge billeder kunne ses sammen med anmeldelsen. Jeg er helt på det rene med, at der er et STORT arbejde forbundet med at sætte nye billeder på anmeldelsen, men når tilfældet nu engang er, at man har skiftet en del billeder allerede, blot til DVD covers holder dette argument heller ikke.

Indlæg: tors 14. jun 2007 00:47
af Skøtt
Ovesen skrev:Jeg er helt på det rene med, at der er et STORT arbejde forbundet med at sætte nye billeder på anmeldelsen


Ja, det er vel netop en masse overflødigt arbejde der ender med at løbe oveni ved at reducere de gamle scans til frimærkestørrelse, for herefter at lægge nye ind?

Indlæg: tors 14. jun 2007 07:54
af Jack J
Jo, jo, det ville være et stort arbejde at scanne og indsætte gamle covers til alle anmeldte film, men der er jo heller ikke nogen, der siger, det behøves at være inden næste fredag. Det kunne gøres løbende, når uncuttere følge de havde tid til et par scans hist og her. Og om ikke andet ville et godt sted at begynde være med fremtidige anmeldelser. Jeg kan godt se det med at videoselskaber, der har foræret jer et ex, gerne vil se coveret + det brugbare i dette for potentielle købere for hvem det ville være umuligt at finde en given udgivelse i butikkerne, hvis ikke lige de havde set et nyt scan, men man kunne vel alligevel godt bringe begge coverscans.

Jeg kan iø heller ikke set problemet med størrelsen: hvorfor skulle de gamle (nyindsatte) scans bringes i frimærkestørrelse?


Jack

Indlæg: tors 14. jun 2007 07:56
af gorzelak
Ovesen skrev:Her er du altså på dybt vand hvad din argumentation angår, idet mange af de gamle anmeldelser der tager udgangspunkt i en bestemt video-release faktisk har fået skiftet billede. Det er NETOP forvirrende, at læse en anmeldelse af en bestemt udgivelse, og så se billedet af en anden udgivelse. Laves der et DVD-tjek efterfølgende burde begge billeder kunne ses sammen med anmeldelsen. Jeg er helt på det rene med, at der er et STORT arbejde forbundet med at sætte nye billeder på anmeldelsen, men når tilfældet nu engang er, at man har skiftet en del billeder allerede, blot til DVD covers holder dette argument heller ikke.


Hvor der efterfølgende er blevet tilføjet et dvd-tjek til anmeldelsen, er det gamle cover-billede ofte blevet skiftet ud, ja. Det er et arbejde, der gør samtidigt med, at dvd-tjekket uploades, og der er derfor ikke meget ekstra arbejde forbundet med det. Det sker heller ikke som led i nogen overordnet plan om at udskifte de gamle billeder med nye DVD-covers.

Men som det fremgår af trådens indlæg, er det svært at tilfredsstille alle. - Du ser gerne, at udgivelse og anmeldelse følger hinanden, da det ellers er forvirrende, mens Jack mener, de gamle covers bør have forrang (også i et tilfælde som NY Ripper, hvor det er DVD-udgaven, der anmeldes).

Vores nuværende layout-skabelon giver plads til ét coverbillede pr. anmeldelse - det er blevet diskuteret grundigt før lanceringen af det dynamiske uncut, og det var det, dem, der deltog i diskussionen, blev enige om. Vores nuværende mulighed for at vise flere covers ligger i "filmdetaljer", og hvis nogen af uncutterne derude har lyst til at arbejde systematisk med at tilgængeliggøre de gamle covers i stort format, således at man kan klikke sig frem til dem ved at trykke på udgivelserne, må de meget gerne sige til - så må vi finde ud af, om det rent teknisk kan realiseres.

Indlæg: tors 14. jun 2007 12:59
af Nicolai
gorzelak skrev:... det er blevet diskuteret grundigt før lanceringen af det dynamiske uncut

Er Uncut blevet dynamisk?! :shock:

Hvad med at ansætte Jack som "scanner" ('pun intended'), så han ikke giver jer alle redaktionelle migræner ;)
I kan jo evt. betale ham med gamle snuskede VHS-covere fra den for længst nedlagte lokale 80er-grill & VHS-pusher - komplet med friturefossiler og ketchupfingre.
Desuden er jeg enig i, at coveret bør følge den anmeldte udgave. Hvis man så derudover har lyst til samt orker at smide et billede ind af andre (ældre) udgivelser, så er det sgu mægtigt. Men bør på ingen måde prioriteres højere end skriblerierne fra Uncutternes side.

Come on Jack! Du har jo alligevel selv dem alle på VHS! Ingen grund til at skulle på Uncut for at savle over de gamle danske videocovere ;)

PS: 'On a curious note': Kan nogen fortælle hvor mange anmeldelser Uncut efterhånden er oppe på?

Indlæg: tors 14. jun 2007 13:11
af gorzelak
Nicolai skrev:Er Uncut blevet dynamisk?! :shock:

...

PS: 'On a curious note': Kan nogen fortælle hvor mange anmeldelser Uncut efterhånden er oppe på?


Jep, uncut er blevet dynamisk (i den tekniske forstand af ordet i al fald).

Anmeldelser: i omegnen af 1500, tror jeg. - Måske lidt mere.

Indlæg: tors 14. jun 2007 13:17
af Jack J
Nicolai skrev:Desuden er jeg enig i, at coveret bør følge den anmeldte udgave.


Det løser stadigvæk ikke det "problem", at Uncut fjerner VHS-covers for i stedet at promovere en ny DVD-udgivelse, selv om anmeldelsen er så gammel, at den omhandler VHS-udgivelsen.

Nicolai skrev:Come on Jack! Du har jo alligevel selv dem alle på VHS! Ingen grund til at skulle på Uncut for at savle over de gamle danske videocovere ;)


Det ville svare lidt til ikke at bygge museer, blot fordi der jo alligevel ville være nogen, der havde de samme ting derhjemme.

Og nu er det jo heller ikke udelukkende pga. min egen interesse, men også for at nye generationer af filmsamlere kan se alle de gamle nikotingule udgivelser.Jack

Indlæg: tors 14. jun 2007 13:27
af Nicolai
Jack J skrev:
Nicolai skrev:Desuden er jeg enig i, at coveret bør følge den anmeldte udgave.


Det løser stadigvæk ikke det "problem", at Uncut fjerner VHS-covers for i stedet at promovere en ny DVD-udgivelse, selv om anmeldelsen er så gammel, at den omhandler VHS-udgivelsen.

Nicolai skrev:Come on Jack! Du har jo alligevel selv dem alle på VHS! Ingen grund til at skulle på Uncut for at savle over de gamle danske videocovere ;)


Det ville svare lidt til ikke at bygge museer, blot fordi der jo alligevel ville være nogen, der havde de samme ting derhjemme.

Og nu er det jo heller ikke udelukkende pga. min egen interesse, men også for at nye generationer af filmsamlere kan se alle de gamle nikotingule udgivelser.Jack


Nej, og jeg er enig med dig i, at det også er trist, at de bliver fjernet. Men det beror jo altså på en redaktionel beslutning - samt på at et DVD-tjek ligger til grund for det.

Hvad det sidste angår, er jeg skam enig med dig. Men hvad så med at bygge et museum i stedet? :wink:

Indlæg: tors 14. jun 2007 13:40
af Jack J
På et andet site har bagmanden faktisk kastet sig ud i det. Dog med græske exrentals:

http://z9.invisionfree.com/THE_CINEHOUN ... owforum=14Jack

Indlæg: tors 14. jun 2007 13:50
af Mads
her er lidt øjeguf fra en giallo-samler:

http://www.das-kompendium.com/bbs/index.php/topic,3093.0.html

edit: der var også engang et svensk site hvor de havde stort set alle svenske videoudgivelser af genre-ting listet efter selskab, mener også de havde billeder på det meste. Nogen der kender det site?

Indlæg: tors 14. jun 2007 15:33
af Skøtt
Mads Jensen skrev:her er lidt øjeguf fra en giallo-samler:

http://www.das-kompendium.com/bbs/index.php/topic,3093.0.html


God detalje med at lægge dem på et lagen, så man ikke besudler underlaget når man hiver dem frem (pun intended).

Indlæg: tors 14. jun 2007 19:22
af Mads
Skøtt skrev:
Mads Jensen skrev:her er lidt øjeguf fra en giallo-samler:

http://www.das-kompendium.com/bbs/index.php/topic,3093.0.html


God detalje med at lægge dem på et lagen, så man ikke besudler underlaget når man hiver dem frem (pun intended).


Rigtige hardcore-samlere bruger rigtige hardcore-lagner.

Indlæg: søn 17. jun 2007 14:42
af Gynther Meyer
Mads Jensen skrev:Rigtige hardcore-samlere bruger rigtige hardcore-lagner.


Og der' endda tilbud på dem ,hæ hæ.